Lækker dessert med Kastbergs nye Tonka Bønne is anrettet ovenpå lækker karamelliseret ananas for at give et godt modspil

Andreas Brok-Hartvig

Andreas Brok-Hartvig er uddannet kok, restauratør i Fredericia og indehaver af Brok-Hartvig Studios hvor han fungere som koncept- og udviklingskok samt sparringspartner i fødevareindustrien.

TONKA IS OG VANILJEBAGT ANANAS

Jeg er vild med tonka, for med noter af kokos, kirsebær, vanilje og mandler er kombinationsmulighederne mange, særligt frugter med kraftig smag er velegnet. Denne ret er med vaniljemarineret ananas, som komplimentere tonka smagen helt perfekt.

Ingredienser

4 scoops Kastbergs Tonkabønne is
12 skiver vaniljebagt ananas
Dulce leche creme
Coral tuille
Lidt grønt

Vaniljebagt ananas:
1 ananas uden skræl og halveret på langs
150 g sukker
50g muscovado sukker
2 dl rom
2 stænger Frisk vanilje eller 1 spsk vaniljekorn som paste
2-3 dl multifrugt juice
Lidt salt
Skal af ½ appelsin (i både uden den hvide hinde)