Kastbergs Cocktails

Bag om Kastbergs Cocktails

På dette billede får man et indblik i, hvordan Kastbergs Cocktails blev til

Joachim Kastberg

Ejer og Ismager

Vi har stillet os selv det retoriske spørgsmål, om is og sorbet kan anvendes til andre formål end vaffelis og som dessert på en tallerken?

Idéen bag

Svaret på ovenstående spørgsmål er ja, selvfølgelig kan det det, for hvem har ikke nydt en god milkshake, en float eller bare en god smoothie lavet på sorbet.

Og kan man lave smoothie, kan man også lave cocktails!

I den efterfølgende proces, blev vi ret hurtigt overbevist om, at man også kan lave ret gode cocktails med vores sorbet. For vores sorbeter er jo lavet med bær og frugt, og smager kraftig og rent. Eksempelvis smager en daiquiri lavet på jordbær sorbet, med danske jordbær, bare helt vildt af friske sommer modne jordbær.

Hertil er der nogle andre interessant fordele, ved at anvende sorbet. En ting er, at selve konsistensen af blendet sorbet bare er for lækker. Men også, at det blendes med en stavblender og ikke en traditionel blender med et meget højere støjniveau. For slet ikke at nævne, at mange restauranter generer deres gæster, når de blender isterninger, hvorfor de “kun shaker” cocktails.

Her ses en masse lækre Kastbergs Cocktails linet op, udviklet i samarbejde med kokke, bartendere og andre fagfolk.

Økonomi og samarbejde

Vi har også foretaget økonomiske beregninger, for at sikre, at restaurationen kan holde en tilfredsstillende margin, hvilket ikke synes at være et problem.

Senere i forløbet, har vi inviteret nogle kompetente barmen og spiritusproducenter indenfor, og sammen med dem lavet opskrifter på velkendte cocktails, som Strawberry Daiquiri, Birdie Birdie Nam Nam, French 75. Men også på en Frosé lavet med vodka, rosé og jordbær sorbet.

Det hele er blevet fotograferet, opskrifter er noteret og siden blevet lagt på vores Kastbergs Cocktail afsnit på vores hjemmeside, hvor det vil og skal danne inspiration til interesserede i food-service faget. Dette er den måde, hvorved vi prøver at udfordre tankegangen omkring, hvordan og hvad man kan bruge is og sorbet til

God appetit eller skål