Kastbergs Cask Whisky lavet på prisvindende whisky fra Stauning

Cask Whisky

Flødeis tilsat prisvindende Whisky fra Stauning Whisky

Kastbergs Cask Whisky er et rigtigt signatur produkt fra Kastbergs. Smagen er skabt af Ismager Joachim Kastberg i samarbejde det danske topklasse destilleri - Stauning Whisky.

God til dessert

God til isvafler

God til quenelle

Bedst ved ca. -16

Håndlavet

Med mælk og fløde

Lokale råvarer

Alex fra Stauning whisky hælder deres prisvindede whisky direkte i ismaskinen

Prisvindende Whisky

Der er forskel på whisky, stor forskel

Flere lande og regioner har stolte whisky traditioner. I Nordamerika laver de bourbon whiskey, som hovedsageligt lavet på majs (minimum 51%). I Irland laver man whisky, som er “blød” og for mange lettere at drikke, fordi irsk whisky er triple destilleret. I Skotland, som er hjemsted for whisky er en whisky dobbelt destilleret og hovedsageligt lavet fra byg. Foruden traditioner er der også regler om, hvor lang tid whisky skal modnes og i hvilke tønder. Eksempelvis skal amerikansk bourbon modnes i nye egetræsfade, som er afbrændte indvendigt i minimum 7 år, mens whisky fra Skotland skal modne i egetræsfade, som tidligere er anvendt til ex sherry, øl og bourbon.

Staunings prisvindende Rye Whisky er helt sin egen, den er lavet med 70% rug, som er gulvmaltet og dobbelt destilleret under åben ild. Vi anvender netop Rye versionen, men i den rå udgave inden den kommer på flaske. Det betyder, at der er en single mark cask strenght, og med en alkoholprocent på 62%

Denne helt særlige whisky er perfekt i isen, hvor den har en rund, mild og karakteristisk smag af whisky, og er velegnet som både kugle og quenelle.

Kobber kedler fra Stauning whisky, hvor de destillerer deres produkter.