Der er forskel på whisky, stor forskel
Flere lande og regioner har stolte whisky traditioner. I Nordamerika laver de bourbon whiskey, som hovedsageligt lavet på majs (minimum 51%). I Irland laver man whisky, som er “blød” og for mange lettere at drikke, fordi irsk whisky er triple destilleret. I Skotland, som er hjemsted for whisky er en whisky dobbelt destilleret og hovedsageligt lavet fra byg. Foruden traditioner er der også regler om, hvor lang tid whisky skal modnes og i hvilke tønder. Eksempelvis skal amerikansk bourbon modnes i nye egetræsfade, som er afbrændte indvendigt i minimum 7 år, mens whisky fra Skotland skal modne i egetræsfade, som tidligere er anvendt til ex sherry, øl og bourbon.
Staunings prisvindende Rye Whisky er helt sin egen, den er lavet med 70% rug, som er gulvmaltet og dobbelt destilleret under åben ild. Vi anvender netop Rye versionen, men i den rå udgave inden den kommer på flaske. Det betyder, at der er en single mark cask strenght, og med en alkoholprocent på 62%
Denne helt særlige whisky er perfekt i isen, hvor den har en rund, mild og karakteristisk smag af whisky, og er velegnet som både kugle og quenelle.