Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
I denne lækre og cremede sorbet giver de grønne bær en lækker syrlighed. Stikkelsbær Sorbet smager i sandhed exceptionelt.
Stikkelsbær er en af sommerens mere særprægede smage, og alt afhængigt af, hvornår man høster den, kan den være både sur eller sød. Vi bruger lækre syrlige grønne bær i denne lækre Stikkelsbær Sorbet, og den har en formidabel lækker syrlig smag og friskhed, der passer fremragende til en lækker sommer dessert.
Bedst ved ca. -16
God til dessert
God til isvafler
God til quenelle
Håndlavet
Lokale råvarer
Syrlig Stikkelsbær Sorbet
Stikkelsbær gror på løvfældende buske, der kan blive 100-150 cm høje. Bærrene bliver modne i løbet af sommeren og er typisk klar til høst i løbet af juli måned. De små dunede bær har en tyk skal, der gemmer på en sød-syrlig masse.
Busken som bærrene gror på er desuden en smule speciel, da mange andre frugtbuske har brug for fremmedbestøvning for at kunne danne frugter. Stikkelsbærnusken derimod er selvbestøvende. Når først man har plukket dem, kan de sagtens fryses ned og bruges på et senere tidspunkt, så længe det ikke er overmodne stikkelsbær. De overmodne bær tager skade af frosten. Hvis man ikke fryser dem ned, skal man dog være klar over, at bærrene er relativt let fordærvelige. Hvis de ikke spises samme dag som man plukker dem, kan de holde maksimalt 3-4 dage i en lukket pose i køleskabet. Grunden til dette er, at bærrenebær udleder meget af stoffet ethylen, der er med til at fremskynde modnings – og fordærvelses processen. Af netop denne grund er det også en god idé at opbevare dem i en pose.
Om bærret er sødt eller syrligt afhænger af, hvornår i modningsprocessen den høstes. Høster man dem sent på sæsonen får man et rødt og let sødt bær, der er lækkert og lige til at spise fra busken. Høster man derimod stikkelsbær tidligt på sæsonen, er bærret grønt og ret syrligt. På dette tidspunkt har de en meget særpræget syrlig smag, som gør den helt speciel. Denne syrlighed gør den specielt velegnet i det søde køkken, hvor man kan bruge den i friske cocktails, i tærter, kager eller i vores tilfælde i is, hvor vi har lavet denne skønne Stikkelsbær Sorbet. Den gør det altså eminent som modspil i en sød dessert, og er altså populær i dessertkøkkenet.
Eksempelvis har top-kok Steffen Villadsen fra Sjette Frederiks Kro lavet denne lækre Citronfromage med Stikkelsbær sorbet, som også kan ses på billedet til højre.
Klik her hvis du vil læse mere om stikkelsbær.