Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.

Sisse Pernille Busk

Sisse er uddannet kok fra Gastronomisk Institut I Silkeborg og konditor fra Vanilla, hvor hun modtog en guldmedalje for sin svendeprøve. I dag er Sisse Sous Chef hos Gastronomisk Institut Knudhule Badehotel og Restaurant i Ry og er landsholds kok på konditorlandsholdet.


Opskrift

Filodejstærte med pocherede æbletern og saltet karamel is

Denne lille pre-dessert er både sprød og cremet. Filodejen står således på en bund af vaniljecreme og i selve filodejstærten finder vi både æble kompot og pocherede æble tern. Årsagen til brugen af flere forskellige elementer af samme råvare, her æble, er bl.a. for at vise flere forskellige metoder, hvorpå man kan bruge en råvarer, og som alligevel bidrager på forskellige måder. Desuden er det også en god idé ift. at afhjælpe madspild.

Med ovenstående elementer mangler vi lidt modspil til desserten, og vi bruger derfor en grøn skovsyre på toppen for at give syre og pynt. Denne dessert parres med en quenelle af lækker saltet karamel is, der understøtter og forstærker smagen af resten af desserten.

Ingredienser

Filodejstærte af 5 lag filodej
Vaniljecreme
Æblekompot
Pocherede æble tern
Kastbergs Saltet Karamel is