Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.


Blog

Desserter med rabarber

Rabarber kan bruges på mange måder, enten som rabarber sorbet, syltede rabarber, bagte rabarber eller hvad du nu kunne finde på. Læs her mere om vores rabarber sorbet og find inspiration til måder at bruge rabarberen

Foråret er en dejlig tid, hvor vejret skifter til at blive mere solrigt og varmt, udenfor spirer og blomstrer det, træerne springer ud. En af de tidligste afgrøder der kan høstes er rabarber, som er en fantastisk grøntsag, ofte forvekslet som frugt, som er elsket af kokke for dens smukke form, farve og fantastiske smag med det karakteristiske sur-søde udtryk.

Rabarber er som skabt til desserter, da den kan være med til at skabe balance og tilføje flere “flavor layers”. Rabarber er en flerårig plante, der tilhører buckwheat-familien, og kun dens stilk kan bruges til madlavning. Rabarberblade indeholder oxalsyre, en kemisk forbindelse, der kan være giftig, hvis det indtages i store mængder. 

Lækker Rabarber Sorbetis

Rabarberen vi anvender i vores Kastbergs Rabarber Sorbet er høstet på Samsø, hvor de er avlet af to erfarne landmænd, som er specialiseret i at avle denne type afgrøder. Samsø er et fantastisk sted at dyrke både rabarber og frugt, grundet deres unikke mikroklima og næringsrige jord. 

Som nævnt er rabarber meget velegnet i dessertkøkkenet, da både farve og den sur søde smagsprofil er tillokkende og giver mange muligheder for at kreere velsmagende desserter. Man kan eksempelvis lave syltede rabarber, frysetørrede rabarber eller bagte rabarber og bruge disse element i en lækker rabarber dessert evt. i kombination med hinanden, eller i kombination med is eller kage. I tillæg til smag og udseende, kan rabarberne også tilberedes på flere forskellige måder og ikke mindst som is, eller rettere sorbet. 

Kastbergs Rabarber Sorbet har et rabarber indhold på 42%, hvilket giver en ren og intens rabarbersmag, smuk farve og ikke mindst en dejlig cremet tekstur, som er let at arbejde med, så der kan laves runde kugler eller smukke quenelles.  

I de nedenfor nævnte desserter, er der flere eksempler på hvordan rabarber kan anvendes i desserter, lige fra syltede eller bagte rabarber til creme frysetørret rabarber og ikke mindst sorbet.

Raberber desserter i mange varianter: Syltede, bagte frysetørret eller som sorbet

Seks geniale desserter med rabarber

Gourmet restauranten på Hotel Alte Post i Flensburg har lavet denne lækre Youghurt Jordbærkage med rabarber sorbet. Den er rigtig flot og så får den lækre kage lidt syrligt modspil fra den lækre sorbetis.

Restauranten Gastronomisk Institut på Knudhule Badehotel i Ry har lavet denne lækre Creme Brulee variant med rabarber sorbet, som giver denne traditionelle dessert et ekstra twist.

På hæderkronede Glücksburg Strandhotel, nær Flensburg har køkkenchef André Schneider lavet denne lækre sommerdessert med rabarber sorbet samt med flere udgaver af rabarber, bl.a. biscotti med rabarber samt bagt rabarber.

I Aalborg findes en helt særlig flydende restaurant – Prinses Juliana – hvor køkkenchefen laver lavet denne lækre rabarber variant med rabarber sorbet samt bagte og syltede rabarber, der helt sikkert vil pirre dine smagsløg.

A Hereford Beefstouw har lavet denne lækre forårsdessert, som er en fantastisk rabarber tærte med vaniljeis. I denne dessert bringer vi igen det syrlige og sødlige sammen i et velsmagende modspil.

Endelig er A Hereford Beefstouws spring dessert 2023 en rabarber dessert, lavet på en bund af mazarin, rabarbercreme og Kastbergs Rabarber Sorbet – en uimodståelig kombination!

Der er så mange kreative muligheder, så hvorfor ikke prøve noget nyt i denne sæson? Lad Kastbergs inspirere dig til at skabe dit eget unikke mesterværk! Hvad end det inkluderer sorbet, bagte rabarber, syltede rabarber, frysetørret rabarber eller noget helt andet, så er der masser af inspiration at hente på vores inspirationsside