Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Cask Whisky is er en flødeis tilsat prisvindende Whisky fra Stauning
Kastbergs Cask Whisky is er et rigtigt signatur produkt fra Kastbergs. Smagen er skabt af Ismager Joachim Kastberg i samarbejde med det danske topklasse destilleri - Stauning Whisky. Vores Cask Whisky is er et fremragende eksempel på et velsmagende produkt, der er blevet til i samarbejde mellem to lokale producenter af kvalitetsprodukter.
God til dessert
God til isvafler
God til quenelle
Bedst ved ca. -16
Håndlavet
Med mælk og fløde
Lokale råvarer
Prisvindende Whisky i isen
Flere lande og regioner har stolte whisky traditioner. I Nordamerika laver de bourbon whiskey, som hovedsageligt lavet på majs (minimum 51%). I Irland laver man whisky, som er “blød” og for mange lettere at drikke, fordi irsk version er triple destilleret. I Skotland, som er hjemsted for den alkoholiske drik er en whisky dobbelt destilleret og hovedsageligt lavet fra byg. Foruden traditioner er der også regler om, hvor lang tid whisky skal modnes og i hvilke tønder. Eksempelvis skal amerikansk bourbon modnes i nye egetræsfade, som er afbrændte indvendigt i minimum 7 år, mens whisky fra Skotland skal modne i egetræsfade, som tidligere er anvendt til ex sherry, øl og bourbon.
Staunings prisvindende Rye Whisky er helt sin egen, den er lavet med 70% rug, som er gulvmaltet og dobbelt destilleret under åben ild. Vi anvender netop Rye versionen, men i den rå udgave inden den kommer på flaske. Det betyder, at det er en single mark cask strenght, og med en alkoholprocent på 62%, som bruges i vores is.
Denne helt særlige whisky er perfekt i isen, hvor den har en rund, mild og karakteristisk smag, og isen er velegnet som både kugle og quenelle i flotte desserter, som fx den flotte dessert ‘The Hangover Cure’ fra Hotel Alte Post, som du kan finde ved at klikke her.