Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
En ren, cremet og blød is med smag af intense og smagfulde italienske hasselnødder fra Piemonte er hvad, der kendetegner denne hasselnød is.
Vores hasselnød is har naturligvis den velkendte lækre og cremede konsistens, som kendetegner alle Kastbergs Flødeis. Vi modtager den lækreste hasselnøddepasta fra Piemonte i Italien, som er anerkendt som området, der har de bedste betingelser for dyrkning af hasselnødder. Denne pasta bliver blandet i isen giver en velsmagende hasselnød is.
Bedst ved ca. -16
God til dessert
God til isvafler
God til quenelle
Håndlavet
Lokale råvarer
Med mælk og fløde
Dessert med Hasselnød is
Hasselnød gror i det meste af Europa, også i Danmark og har gjort det i 10.000 år. Tørrede hasselnødder har en markant smag med bitterhed og en karakterfuld aroma og fedme og har mange anvendelsesmuligheder, bl.a. kan de bruges i en lækker cremet is.
Hos Kastbergs bruger vi en hasselnød pasta fra et særligt område i Italien, Piemonte, som er bredt anerkendte for at have de bedste hasselnødder samt at have de bedste betingelser for at gro dem. Hos familien bag firmaet Cascina Fontane, der lever udelukkende af at dyrke hasselnødder, og primært Nocciola Piemonte I.G.P. delle Langhe, som er den mest efterspurgte hasselnød til brug i bl.a. dessert, chokolade, konfekt og andre søde sager. Nødderne har meget tydelige karaktertræk og er bredt anderkendt for at være de bedste i verden.
Hos Kastbergs får vi af disse hasselnødder en pasta lavet af en meget mørkt ristet nød, da vi skal have en meget kraftig smag frem i isen, da den blandes med mælk og fløde, og derfor kan smagen blive udvasket, hvis den ikke er kraftig nok. Hasselnødder er fantastiske, også i desserter, og derfor
Isen anvendes i ishuse og i særdeleshed i restauranter, hvor isen ofte er køkkenchefens favorit is. Eksempelvis har vi lavet den lækre dessert, som kan ses på billedet ovenfor. Denne dessert består bl.a. af lækre rødvinssyltede blommer og Hasselnød Is samt forskellige cremer og krystalliseret mørk chokolade, som du kan læse meget mere om.