Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
En lækker lakrids is med en dejlig og nuanceret smag af lakrids samt en lækker cremet konsistens
I denne lakrids is har vi den, i brede kredse, meget velkendte smag af lakrids. Denne smag kendetegnes som værende meget kompleks med sin, alt på samme tid, både søde, bitre, salte og syrlige nuancer. Dette giver den, der spiser isen en dejlig nuanceret smagsoplevelse. Lakrids er meget populært i Danmark, og når man smager denne, så forstår man jo godt hvorfor.
God til dessert
God til isvafler
God til quenelle
Bedst ved ca. -16
Håndlavet
Med mælk og fløde
Lokale råvarer
Lakridsrodspulver
Lakrids er en ingrediens, der får meget polariserede meninger blandt mennesker og kokke. Nogle elsker smagen og bruger den ofte i deres retter, mens andre finder smagen for voldsom til at bruge i madlavning. Lakrids er en subtil ingrediens, der kan tilsætte sine karakteristiske smagsnoter til mad på forskellige måder. Det kan give en smag af salt, sødme eller endda noget skarpt og krydret. Det hele afhænger af typen af lakrids, som man bruger.
I Kastbergs Lakrids is bruger vi 100% lakridsrodspulver til, at give isen den helt rigtige og koncentrerede smag af lakrids.
Lakridsrod kommer fra busken Glycyrrhiza glabra som dyrkes på højsletterne i lande som Iran, Pakistan og Kina. På højsletterne bliver planterne udsat for store temperaturforskelle, hvilket gør den hårdfør og fremprovokerer den koncentrerede smag.
Efter tørring, omdannes rødderne til pulver. Dette brune pulver indeholder den lækreste intense smag, som gør lakridssmagen til favorit i mange desserter. Kastbergs Lakrids er velegnet at serverer som kugle eller quenelle.
Lakrids har en meget dyb og kompleks smag, som kan variere fra sød til salt og endda lidt bitter. Når denne smag kombineres med den bløde konsistens af is, opstår der en uovertruffen symfoni af smagsnoter.
Mange beskriver smagen af lakrids som noget, der langsomt afslører sig selv. Først kommer den søde smag, derefter en saltet note og til sidst en dybere, næsten jordagtig smag. Denne lagdeling af smag er det, der gør lakridsis så fascinerende for kokke.