Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Stracciatella is er en kunde-favorit af lækker cremet is og smeltet chokolade.
Stracciatella is er en vaskeægte italiensk klassiker, lavet med flydende Kastbergs Dark Chokolade, som er æltet forsigtigt ind i isen.
Bedst ved ca. -16
God til dessert
God til isvafler
Håndlavet
Lokale råvarer
Med mælk og fløde
Frisk mælk og egen chokolade
Stracciatella-is blev opfundet af en italiensk gelatier, som havde noteret sig, at hans kunder foretrak hans is med chokoladestykker i. Han besluttede sig så for at eksperimentere lidt og opfandt stracciatella-is. Isen blev en stor succes, og i dag er den en af de mest populære isvarianter over hele verden.
Den originale version af Stracciatella-is er baseret på en italiensk vaniljeis. Chokoladestykkerne bliver rørt i iskremen, mens den stadig er halvflydende. Når isen er klar, har chokoladestykkerne smeltet og skaber de karakteristiske strimler, der kendetegner stracciatella-is. Den bedste måde at servere isen på er med lidt mynte eller nogle friske jordbær.
Vores stracciatella is er lavet på en lækker base af den bedste kvalitetsmælk og fløde fra Midtjyske Them Andelsmejeri samt smeltet Kastbergs Dark Organic (72,7%). Chokoladen er en egenudviklet ingrediens udviklet af Joachim Kastberg i samarbejde med Or Noirs udviklingsafdeling i Paris. Den er udviklet, så den har den perfekte smag samt det helt perfekte knæk i isen. Mælken er ligeledes valgt både pga. dens høje kvalitet, som både vi, andre af Thems kunder samt diverse certificeringer kan skrive under på, men også fordi vi elsker at handle lokalt og bæredygtigt. Deres mejeri ligger således ikke langt fra vores produktion i Herning, og Them Andelsmejeri henter ikke mindst alt deres mælk indenfor en radius af 30km. Så mælken bevæger sig generelt ikke langt, og den korte transport betyder også et lavere CO2 udslip, og det kan vi jo rigtig godt lide.
Stracciatella er en is, der er bygget op i lag, og hos os betyder dette følgende. Hver bøtte bliver fyldt op af tre omgange. Efter hver omgang bliver der hældt en skefuld flydende Dark Organic chokolade i isen, som bliver nænsomt rørt ud i isen. Denne proces gentages tre gange indtil bøtten er fyldt, således der er chokolade indhold ligeligt fordelt i isen i hele bøtten.
Denne proces ser ligesådan ud ved flere andre is, fx Rom Rosin Is, Nougat Honning Is samt Mynte-Chokolade Is.