Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.


Blog

Danske Honeoye jordbær fra Samsø

Hos Kastbergs Gourmet-Is anvender vi ægte Honeoye jordbær fra danske Samsø til vores Jordbæris og Jordbær Sorbet. Læs videre og lær mere om, hvad der gør danske Samsø jordbær så unikke.

Honeoye Jordbær

Honeoye jordbærret er en unik hybridart frembragt på New York State Agricultural Experimentation Station ved Cornell Universitet i 1970’erne. Sorten er en blanding af ‘Vibrant’ og ‘Holiday’ jordbærarterne, hvor ‘Vibrant’ blev valgt på grund af dens forudsigelige produktivitet, mens ‘Holiday’ blev valgt på grund af dens størrelse, hårdførhed, og faste frugt. Denne unikke kombination resulterede i Honeoye-varianten, som er kendt for dens stabilitet, høje produktivitet og gode holdbarhed. I dag bliver denne jordbær sort bl.a. dyrket på solrige Samsø, hvor Kastbergs Gourmet-Is benytter den i vores Jordbær Sorbet og Jordbæris, da de giver en flot naturlig og intens farve. De er kendt for deres store størrelse samt kraftige røde farve og finder normalt sin plads på danske marker i moderate klimaforhold. Hos Kastbergs har vi valgt at bruge Honeoye jordbær netop pga. deres intense, røde farve og kraftige smag, som gør dem perfekte i vores Jordbæris og Jordbær Sorbet – hvilket giver dem en lækker og fornem smag af dansk sommer. Selvom Honeoye jordbærrene ikke er populære blandt supermarkeder på grund af deres mørke farve, da private kunder fejlagtigt tror, at de er overmodne, synes vi, at de er de bedste jordbær til vores produkter.

Vi er nogle af de eneste, der udnytter denne vidunderlige jordbærs smag og intense farve i vores produktion. Prøv selv at smage forskellen næste gang du besøger os. Vi kan garantere dig en helt unik smagsoplevelse af dansk sommer.

Klimaet på Samsø giver perfekte forhold for danske jordbær

Samsø har moderate klimaforhold, som er ideelle til at fremelske lækre Honeoye-jordbær og gøre dem ekstra smagfulde. Øens ekstra solskinstimer giver jordbærrene bedre vilkår for at modne under optimale forhold og er med til at give ekstra smag til jordbærret.

Om efteråret og vinteren er temperaturen i havet omkring Samsø forholdsvis højt, hvilket er med til skubbe temperaturen i kommunen op blandt de højeste i landet. Til gengæld dæmper det kølige hav om foråret skydannelsen om øen, hvilket giver en del ekstra soltimer. Når vinden kommer fra vest, når den i nogen grad at dø ud hen over Den Jyske Højderyg, og vestenvinden mærkes derfor ikke nær så kraftigt på Samsø. Om sommeren er det kølige hav rundt om Samsø desuden med til at mindske risikoen for byger, hvilket gør kommunen til den tørreste i Danmark. Det tørre klima betyder også en del ekstra solskinstimer ift. gennemsnittet i landet. Altså er Samsø i tre af årets måneder landets mest solrige område, og ser man over hele året, er det kun læsø, der får mere sol. DMI har lavet målinger, der viser, at Samsø eksempelvis har en gennemsnitstemperatur set over et helt år, der er 0,4 grader højere end landsgennemsnittet, og samtidig har de også i gennemsnit knap 200 timers solskin mere end landsgennemsnittet. Alt sammen er til stor fordel for bærrets smag.

Klimaets betydning for danske jordbær

Samsø har moderate klimaforhold, som beskrevet ovenfor, der er ideelle til at fremelske lækre Honeoye-jordbær og gøre dem ekstra smagfulde. Øens ekstra solskinstimer giver jordbærrene bedre vilkår for at modne ordentligt. Dermed kan Kastbergs Gourmet Is og Sorbet tilbyde dig de mest velsmagende danske jordbær, da Samsø Bær leverer jordbær af højeste kvalitet til din glæde. Læs her mere om Samsø Bær, der leverer jordbær af højeste kvalitet til Kastbergs sorbeter og iscreme.