Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.

Hindbær Sorbet

Kastbergs Hindbær Sorbet har en Cremet konsistens og indtrængende smag

Nogle kender hindbæret som naturens egen slik, med en sød og frisk smagsprofil, som giver bærret mange anvendelsesmuligheder som rækker ud over dessertkøkkenet. Det er et lille rødt bær, med et aflang dråbe formet struktur, der vokser vildt i Europa, herunder Danmark. Hvert bær indeholder ca. 100 små kerner, som vi i vores fremstillingsproces fjerner med vores sorteringsmaskine efter optøning. Mange nyder hindbærsorbet i en isvaffel ved stranden, måske ledsaget af en kugle chokolade is. Samme smagskombination er velkendt i dessertkøkkenet, hvor bærrets sur søde profil spiller godt op netop chokolade eller mousse, og giver balance i desserten. Kastbergs Hindbærsorbet i brugt i mange køkkener, hvor de ofte serveres som quenelle på en velanrettet dessert.

God til dessert

God til isvafler

God til quenelle

Bedst ved ca. -16

Håndlavet

Lokale råvarer

Masser af hindbær

Sådan laver vi Hindbær Sorbet

Hindbær vokser vildt i det meste af Europa og har indgået i vores diæt i flere hundrede år. Måske fordi, at det er en lækker frugt, som både kan være sur og sød, afhængig af hvor modne de har været ved høsten.

Naturligvis bruger vi rigtige hindbær, som vi får frosne, og som med flere af vores øvrige sorbetis, optør vi altid 10 kg hindbær i en 20 liters spand, med et lag sukker på, som sikrer at bærrene har den rette sødme. Når hindbærrene er optøet, blender vi dem, inden vi sorterer kernerne eller frøene fra, for at kunne lave den lækreste og cremede hindbær sorbet. Når vi har lavet en blanding, der er parrat til at blive lavet til is, fylder vores doseringsmaskine 25 liter af blandingen i vores maskiner. Ismaskinerne er indvendigt cylinderformede, og bliver kølet ned til -35 grader, og blandingen fryser derfor fast til cylindet. Indvendigt kører et ris med 3 arme med knive, der skærer den frosne is af cylinderet og efterfølgende æltet til den cremede masse vi kender og elsker.

Kastbergs Hindbær Sorbet har den rette balance af syrlighed og sødme, som gør den velegnet i en vaffelis eller som dessert i kombination med eksempelvis en chokoladekage, som Tarte au Chocolat eller Gateau Marcel.

Man kan også gøre som på billedet til højre. Her har Michelin Kronede Restaurant Coast, der har lavet en dessert med Festlige balloner af Passionsfrugt Mousse serveret med Hindbær Sorbet. En flot og kreativ dessert, som er lige så lækker, som den ser ud. Se også den lækre Frangipane med friske hindbær og hindbær sorbet for mere inspiration til, hvordan du kan bruge denne variant i desserter.