Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Blog
Med vores gourmet-flødeis får man en lækker cremet is, der er lavet med dedikation, gode råvarer og ikke mindst godt håndværk
Hos Kastbergs tager vi flødeis alvorligt. For os handler det ikke kun at få en hurtig kold snack på de varme dage, men om at kunne tilbyde et lækkert og ærligt produkt, hvor råvarer, håndværk, tekstur og ikke mindst smag spiller går hånd i hånd. Vores flødeis er ikke en eftertanke i en dessert – den er ofte ligestillet med de elementer i desserter eller endda centrum. Og vi tror på, at du kan smage forskellen på masseproduceret is og vores, da der er håndværk og gode råvarer bag hver eneste kugle is.
Alt begynder med mælken og fløden. Hos os kommer det direkte fra Them Andelsmejeri, hvor køerne går ude det meste af året og leverer en mælk med både fedme og karakter. Det giver os en base, som vi ikke behøver at skjule bag kunstige smagsstoffer eller fyld. Vi arbejder med det, råvaren giver os – og det kan virkelig smages. Desuden er dette en meget lokal producent, der ligger kun 45 km fra vores produktion i Herning. Desuden får de al deres egen mælk fra en sammenslutning af lokale gårde, der alle ligger indenfor en radius a 30 km fra deres eget mejeri. Alt i alt betyder dette, at mælken ikke skal transporteres ret langt på noget tidspunkt, hvilket bidrager til et lavere CO2 aftryk
Vi tilsætter ikke ting, der ikke hører hjemme i vores flødeis. Ingen smagsforstærkere. Ingen farvestoffer. Kun gode naturlige råvarer. Der skal helst være så få tilsætningsstoffer som overhovedet muligt i samtlige produkter vi benytter.
Når man laver flødeis, er tekstur og balance alt. Derfor bruger vi såkaldte Batchmaskiner, som er helt essentielle i vores produktionsmetoder og en af nøglerne til vores cremede tekstur. Disse maskiner er i bund og grund en stor Pacojet, som er hvad en kok ude i et professionelt køkken selv ville bruge til at lave is. Vi laver bare større mængder.
Disse maskiner sikrer den perfekte nedfrysning af vores flødeis-base og ælter samtidig isen til en lækker konsistens. Desuden pumper denne maskine ikke kunstigt luft ind i isen, som er tilfældet i mange tilfælde med mere masseproduceret is. Det betyder, at der er et væsentligt lavere luft indhold i vores is, end i is lavet med den såkaldte “continues freeze” metode. Dette har naturligvis stor betydning for både smag og konsistens. Desuden, med det lavere luft indhold, betyder det også, at vores is reelt vejer mere pr. liter, end meget andet is gør.
Vores sortiment spænder fra det klassiske til det mere kuriøse og anderledes. Du finder selvfølgelig klassikere som vanilje og chokolade – men i en version, hvor der ikke er gået på kompromis med nogen som helst råvarer. Vi bruger Madagaskar Bourbon vanilje, og vores chokoladevariant er lavet med vores egen 72% mørk chokolade, vi selv tempererer og indarbejder.
Samtidig eksperimenterer vi gerne: Tonkabønne is med sin dybe, krydrede aroma samt en smag, der er svær at beskrive men som alligevel har kraftige noter af fx marcipan, pistacie, vanilje mm. Vi har også vores spændende Cask Whisky is, hvor den prisvindende fadlagrede Rye Whisky fra Stauning Whisky møder den cremede konsistens fra vores flødeis-base. Den giver et varmt, skandinavisk twist til en iskold klassiker.
Vi laver små produktioner. Bruger kun friske råvarer, gerne fra lokale producenter, hvis det på nogen måde er muligt, og ellers sørger vi for at vælge det bedst mulige alternativ. Vi går ikke på kompromis med råvaren, og vi går gerne den ekstra mil for at få det bedste, hvilket ikke altid betyder, at det er den billigste råvarer vi vælger.
Vores flødeis er lavet til dem, der serverer den med stolthed – og til dem, der bestiller den som et bevidst valg. Vi sælger udelukkende gennem fødevaregrossisterne til andre fagfolk. Det vil sige, at vores kunder er kokkene på hoteller, restauranter og caféer samt ejerlederen i de gode danske ishuse. Altså har vi intet salg direkte til private, kun til professionelle. Dette er bare en af grundene til, at vi kalder det ‘Gourmet-Is’.
Du finder vores flødeis hos udvalgte ishuse, hoteller, restauranter og caféer. Og hvis du er nysgerrig på hele sortimentet, kan du dykke ned i vores mange smagsvarianter på kastbergs.dk/icecream/.
Vi ved godt, at vi ikke er de eneste, der laver flødeis i Danmark. Men vi ved også, at det vi laver, smager af noget særligt – for der er ikke gået på kompromis.