Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.

Cask Whisky is

Cask Whisky is er en flødeis tilsat prisvindende Whisky fra Stauning Whisky

Kastbergs Cask Whisky is er et rigtigt signatur produkt fra Kastbergs. Smagen er skabt af Ismager Joachim Kastberg i samarbejde med det danske topklasse destilleri - Stauning Whisky.

God til dessert

God til isvafler

God til quenelle

Bedst ved ca. -16

Håndlavet

Med mælk og fløde

Lokale råvarer

Prisvindende Whisky

Der er forskel på whisky, stor forskel

Flere lande og regioner har stolte whisky traditioner. I Nordamerika laver de bourbon whiskey, som hovedsageligt lavet på majs (minimum 51%). I Irland laver man whisky, som er “blød” og for mange lettere at drikke, fordi irsk whisky er triple destilleret. I Skotland, som er hjemsted for whisky er en whisky dobbelt destilleret og hovedsageligt lavet fra byg. Foruden traditioner er der også regler om, hvor lang tid whisky skal modnes og i hvilke tønder. Eksempelvis skal amerikansk bourbon modnes i nye egetræsfade, som er afbrændte indvendigt i minimum 7 år, mens whisky fra Skotland skal modne i egetræsfade, som tidligere er anvendt til ex sherry, øl og bourbon.

Staunings prisvindende Rye Whisky er helt sin egen, den er lavet med 70% rug, som er gulvmaltet og dobbelt destilleret under åben ild. Vi anvender netop Rye versionen, men i den rå udgave inden den kommer på flaske. Det betyder, at der er en single mark cask strenght, og med en alkoholprocent på 62%.

Denne helt særlige whisky er perfekt i isen, hvor den har en rund, mild og karakteristisk smag af whisky, og isen er velegnet som både kugle og quenelle i flotte desserter, som fx den flotte dessert fra Hotel Alte Post, som du kan finde ved at klikke her.