Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Blog
Kastbergs får sine solbær fra en lokale leverandør og bruges bl.a. i vores egenudviklede solbærmarmelade samt i vores solbærsorbet
Sorte solbær er en delikatesse, som giver is og desserter en stærk og fyldig smag. Solbærret er et lille bær, som har en syrlig og karakteristisk smag på grund af de høje niveauer af tanniner. I denne blog vil vi fortælle mere om sort solbærmarmelade og dens anvendelse i is og desserter, samt om den kraftige Kastbergs Solbær Sorbet.
Solbær er en busk, som vokser i tempererede dele af Europa, herunder Danmark. Vi har et samarbejde med en lokal producent fra Kjellerup, som laver de lækreste store saftige bær. Producenten ligger kun 40 km væk fra vores ismejeri i Herning, så de er virkelig lokale. Disse bær bruger vi i vores formidable Solbær Sorbet.
Solbær har en stærk, sur sød smag på grund af de høje niveauer af tanniner. Bærrene har en stærk, jordagtig tone, men besidder sødme, der gør dem perfekte til desserter. Foruden desserter er solbær ofte anvendt i marmelader, og Kastbergs er ingen undtagelse.
Ismager Joachim Kastberg har udviklet en perfekt opskrift på solbærmarmelade, som indeholder mere end 50% bær, og hermed en intens smag af solbær. Vores venner hos Give Konfekture producerer marmeladen i bulk fra de lokale bær. Den færdige solbærmarmelade er perfekt til brug i vores is og giver en unik smag til vores is. Den er lavet på andre solbær end vores sorbet.
Vi tilsætter solbærmarmeladen i nogle af vores isprodukter, hvor den tilføjes med hånden og forsigtigt fordeles i isen. Kombinationen af den karakteristiske solbærsmag og syren giver en perfekt balance i vores iscreme. Det kommer bl.a. til udtryk i vores Kastbergs Cheesecake Is, hvor den syrlige solbærsmag giver en delikat balance til den lidt tunge flødeost. Osten kommer i øvrigt fra vores mælkeleverandør Them Andelsmejeri.
I det hele taget er solbær populær i dessertkøkkenet, hvor den anvendes i forskellige tilberedte former, som sauce, mousser, coulis, som hele bær og ikke mindst som sorbet.
Vores Kastbergs Solbær Sorbet er populær blandt mange kokke, for den har foruden en lækker cremet konsistens også en intens smag. Den passer rigtig godt med chokolade og citrus, hvor den både giver modspil og åbnes op af citrussen. Flere talentfulde kokke har lavet spændende desserter, hvor netop Kastbergs solbærsorbet indgår som et element. Det kunne være den tyske Michelin kronede Restaurant Coast’s dessert med chokolademousse med solbærsorbet eller Andreas Brok-Hartvigs nyfortolkede udgave af den sønderjyske klassiker Rugbrødslagkage med solbær sorbet. Det kunne også være desserten fra Glücksburg Strandhotel med Dolce de Leche og Solbær Sorbet eller Knudhule Strandhotels Baked Alaska med Solbær Sorbet.
Camembert frit er en klassisk fransk dessert, som havde sin storhedstid i 1980’erne, men serveres stadig i både Danmark og i høj grad i Frankrig. Den friterede panerede camembert serveres med netop solbærmarmelade eller sågar solbærrom, hvor den frugtige solbær spiller godt op imod den kraftige Camembert. Vores dygtige kok Andreas Brok Hartvig har nyfortolket denne franske klassiker og serverer den med Kastbergs Solbær Sorbet. Ved at bruge sorbet får denne dessert en ekstra dimension, idet at man nu også har et varmt og et koldt element.
Vi håber, at du vil gå på opdagelse blandt vores desserter og lade dig inspirere til at arbejde med vores mange forskellige flødeis og sorbeter, eksempelvis vores solbærsorbet, Cheesecake Is eller Chokolade Solbær is, med de to sidstnævnte indeholdende solbær marmeladen. God fornøjelse og velbekomme!