Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.


Blog

Kastbergs Gourmet Softice Mix

I dette indlæg kommer vi nærmere ind på, hvorfor vi elsker softice, samt hvad der er specielt ved Kastbergs softice mix

Hvorfor elsker vi softice

Softice er en elsket dessert blandt både børn og voksne. Der er bare noget særligt ved at købe en iskold softice på en varm sommerdag og nyde den søde smag, der smelter i munden. Men hvorfor er softice så populært? Hvorfor kan vi ikke få nok af det? En af de ting, som vi is-elskere lægger stor vægt på, er konsistensen af isen. Softice er kendt for sin bløde og cremede konsistens, som gør den let at spise og nyde. Denne konsistens er også grunden til, at softice kan tilføje en cremet smag til alle de forskellige toppings og saucer, vi kan have på isen. Dog anbefaler vi hos Kastbergs ikke at bruge toppings, for hvis isen smager godt nok i sig selv, hvorfor så overdøve smagen med en masse toppings. Dog har man naturligvis med toppings den fordel, at man kan tilpasse softice til enhver smagspræference. 

Endelig er det ikke til at komme udenom, at en af de største grunde til, at vi elsker softice, er nostalgi. For mange af os er softice en del af vores barndom, som minder os om lykkelige tider med familie og venner. Softice kan minde os om en tid i vores liv, hvor alt var mere enkelt og bekymringsfrit.

Vores softice varianter

Vanilje Softice

Denne lækre cremede gourmet Vanilje Softice lavet på vores eget softice mix er lavet på mælk og fløde med et fedtindhold på hele 11%. Den høje fedtprocent er med til at gøre softicen fyldig og cremet. For at sætte prikken over i’et og rent faktisk lave en vanilje softice, der smager af vanilje, har vi naturligvis tilsat ægte Madagaskar Bourbon vanilje pearls, som er det bedste af det bedste. Vaniljen kan du læse mere om her

Chokolade Softice:

Denne gourmet softice er virkelig lækker, og om noget endnu mere cremet, hvis det er muligt, end vaniljen, da den indeholder ægte chokolade, som tilføjer ekstra fedme til denne fantastiske softice. Softice mixet er i bund og grund den samme som ved vaniljen, men i stedet for at tilsætte vanilje pearls i mixet smelter vi vores egenudviklede Kastbergs Dark chokolade direkte i mixet under pasteurisering.

Jordbær softice:

Vores Jordbær softice er ligesom de andre varianter også virkelig cremet og lækker og i besiddelse af en rigtig dejlig jordbær smag. Hvis ikke softice i sig selv smager nok af sommer, gør jordbær softice det i hvert fald, for hvad er mere kendetegnende for smagen af sommer end jordbær?

Vores Softice Mix

Som nævnt bruger vi et softice mix lavet på mælk og fløde, som leveres af Them Andelsmejeri ved Silkeborg. Dette mix har et fedtindhold på 11%, som er en smule højere end den normale fedtprocent for vores andre flødeis. 

Mælken og fløden i vores softice mix behandles altid indenfor 24 timer fra leveringen. Dette gøres af den simple årsag, at det giver den mest friske softice og den længste holdbarhed, som er særdeles vigtigt for softice. Vores softice leveres nemlig frossent og skal derfor optøes før den kan køres gennem en softice maskine, som igen fryser den ned og pumper luft i isen, som gør at den bliver til den lette cremede masse vi kender og elsker. Men når man tør softice mixet op, kan mixet kun holde et vist antal dage herefter. Netop af denne grund, skal specielt softice være lavet så friskt som muligt, for at have længst mulig holdbarhed efter optøning.

Ift. softice pumper softicemaskiner altid luft ind i isen, som kommer ud af maskinen. Vores softice mix kan klare op til 70% luftindhold, bl.a. fordi vi har en meget fed softice med hele 11% fedtindhold som sagt. Fedtindholdet er med til at sikre cremetheden. Men hvorfor pumper man luft i softice?

Luft indholdet i en softice er en vigtig faktor, der kan ændre den overordnede smagsoplevelse. Hvis isen er fyldt med luft, så vil den være lettere i konsistensen, og den vil føles mere fyldig i munden. Det er også med til at gøre isen mere smidig, hvilket gør den nemmere at pumpe ud.

 

Er du interesseret i at vide mere om softice eller komme i gang med at sælge softice, så læs her mere om vores softice koncept.