Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.

Peter Daniel Madsen

Altid nysgerrig. Med den egenskab har Peter arbejdet og dygtiggjort sig hos bl.a. Noma, Geranium, Acme i New York og Tom Aikins i London. Her har han ladet sig inspirere af andre dygtige kokke og fået udviklet sin syn på råvarer, originalitet og fået en udviklet forståelse for verdens forskellige køkkener. Med denne solide ballast, fungere Peter som både køkkenchef og gastronomisk chef fra Madklubbens asiatisk inspirerede Hanzo restauranter.


Opskrift

Fransk croissant med blåbær, sort kardemomme og vaniljeis

Croissantens sprøde ydre og luftige indre skaber en tekstur kontrast, der er meget interessant. Den fungerer perfekt som en base, der absorberer og balancerer de andre smagskomponenter. Blåbær tilfører en sød og let syrlig smagsoplevelse, som bryder igennem croissantens luftige og sprøde tekstur. Den naturlige sødme fra bærrene komplementerer de salte noter fra smørdejen, hvilket optimerer kontrasten mellem salt og sødt. Sort kardemomme bidrager med en kompleks smag – og en kombination af eukalyptus, røg og en anelse mint. Når denne kraftige krydderi anvendes med omhu, tilfører det et mystisk og nærmest eksotisk pift til croissantens traditionelle franske charme. Som en finale udgør vaniljeisen en kølig kontrast til den varme, smøragtige croissant. Den glatte og rige vaniljesmag smelter sammen med de friske bær og det aromatiske krydderi, hvilket skaber et fuldendt slutresultat.

Denne trio af smage og teksturer er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også et perfekt eksempel på, hvordan forskellige elementer kan komplementere hinanden for at skabe en uovertruffen smagsoplevelse.

Ingredienser

“French crossaint”
Blåbær
Sort Kardemomme
Kastbergs Vaniljeis