Historien om Kastbergs Gourmet-Is

Passion for rigtig kvalitets-is

“Lige siden jeg var dreng har jeg været mere end almindeligt interesseret i is”

Joachim Kastberg

Joachim har altid vidst, at han ville være is-mager. Han har altid drømt om, at lave is og sorbet af de allerbedste råvarer, man kan opdrive. At lave et produkt, som smager af det, det er, som folk har lyst til at spise og nyde igen og igen. Et produkt man er stolt af at servere. Det var drømmen…

Is-mageren fra Silkeborg

Joachim var 21 år, da han sprang ud som iværksætter og stiftede Kastbergs. Ambitionen var at etablere et lille ismejeri, som kunne lave og sælge is og sorbet til nærområdets restauranter.

De første år var hårde, og Joachim var nødt til at supplere sin indtægt med et job som salgschauffør hos en lokal grossistvirksomhed, som forhandlede frugt og grønt. Tiden var hård, han startede kl. 5 om morgen som salgschauffør, og startede således først om eftermiddagen med sin egen passion.

Det var også en spændende tid, hvor Joachim fik afprøvet sit iværksætter talent, da han lavede en aftale med ejeren af grossistvirksomheden om, at han godt måtte henvende sig til virksomhedens kunder med henblik på at få solgt sine produkter.

Siden begyndte Joachim at samarbejde med de førende grossister, og kunne således levere hans produkter i hele Danmark. I 2019 eller 8 år senere var Kastbergs is vokset ud af sine oprindelige rammer. Virksomheden flyttede derfor til Herning, hvor den flyttede ind hos fødevarevirksomheden Aage Damgaard, som bl.a. står bag restaurantkæden A Hereford Beefstouw.

I samme omgang tiltrådte Jes Nordentoft som direktør med opgaven at professionalisere virksomheden for at hjælpe Joachim med at udvikle den til en vækstvirksomhed.

I dag er virksomhedens vision identisk med den oprindelige, at virksomheden skal fremstille is og sorbet i høj kvalitet, som skal sælges til restauranter og ishuse. Produkterne sælges fortsat gennem grossister til hoteller, restauranter, caféer og ishuse i både Danmark og Tyskland.

Kun de allerbedste råvarer er gode nok til vores is, sorbet og softice.

Vi gør os umage med at finde og udvælge de bedste ingredienser, som vi kan anvende, når vi fremstiller på ismejeriet. I udgangspunktet vil vi gerne handle lokalt hvis muligt. For os giver det super god mening at købe danske jordbær, rabarber, stikkelsbær m.fl. i Danmark. Her har vi både adgang til avlerne, frugten er af meget høj kvalitet og ikke mindst skal varen transporteres kortere, og udleder dermed mindst mulig CO2.

Hertil får vi frisk mælk og fløde fra det prisvindende Them Andelsmejeri, Whisky fra Stauning Whisky og egenudviklet saltet karamel sauce og marmelader, eksempelvis solbærmarmelade fra Give Konfekture, samt chokolade fra Callebaut. 

Is og sorbet i gourmet Kvalitet

Med udgangspunkt i de bedste ingredienser og solidt håndværk laver vi is og sorbet i gourmet kvalitet.

Vi er stolte og ydmyge over at være leverandører til fantastiske hoteller, restauranter, caféer og ishuse.

Disse fantastiske restauranter leverer også flotte desserter med is til din inspiration.

En drøm om is

I 2012 satsede jeg alt på min drøm. En drøm om at være selvstændig is-mager og lave is hver dag. Et produkt som restauranter, cafeer, ishuse og madglade livsnydere vil nyde at bruge og spise.

Mit mål og min drøm er at lave landets bedste gourmet is.

Min drøm er blevet til virkelighed.
– Joachim Kastberg