Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Sisse Pernille Busk
Sisse er uddannet kok fra Gastronomisk Institut I Silkeborg og konditor fra Vanilla, hvor hun modtog en guldmedalje for sin svendeprøve. I dag er Sisse Sous Chef hos Gastronomisk Institut i Ry og er landsholds kok på konditorlandsholdet.
Opskrift
Med denne pæredessert er der tænkt mange forskellige elementer ind. Der er både et element af kage, noget lækker hvid chokolade creme, samt bl.a. krystalliseret hvid chokolade, der skal give noget knas. Derudover er hele idéen med denne dessert at fremvise de forskellige måder, man kan bruge en bestemt råvare, i dette tilfælde pæren. Her indgår eksempelvis både pocherede pærekugler og friske pæreskiver. Pære kuglerne pocheres med en cognac, der understøtten smagen af pæren, og er desuden med til at give et godt bid i desserten. De friske pæreskiver, har en helt anden smag og konsistens end de pocherede kugler, og bidrager derfor med mere friskhed. De bidrager desuden rigtig meget til det visuelle i desserten med deres fylde. Alt dette serveres selvfølgelig med Kastbergs Vaniljeis, som passer perfekt ind i desserten, da den ikke går ind og overskygger de elegante pære elementer.
Ingredienser
Vanilje sandkage
Hvid chokolade creme
Pocherede pære kugler
Friske pæreskiver
Krystalliseret hvid chokolade
Bronze fennikel
Kastbergs Vaniljeis