Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161
Komplicerede og skønne havtorn sorbet fortolket af Joachim Kastberg i en skarp og frisk sorbet.
Havtorn sorbet er en frisk, syrlig og utrolig cremet sorbet, der enten kan gå godt med en sød dessert eller nydes for sig selv med stor entusiasme.
God til dessert
God til isvafler
God til quenelle
Bedst ved ca. -16
Håndlavet
Lokale råvarer
Masser af bær
Havtorn er en skat, der godt kan blive undervurderet i køkkenet. Dens busk har gule bær, der udgør en smagseksplosion i munden.
Det er et lille bær fyldt med næringsstoffer. Den er rig på Vitamin C, Vitamin E og flavonoider, som er antioxidanter kendt for at styrke immunsystemet og nedsætte risikoen for hjertesygdomme. Bæret har også en høj olie- og syreindhold, hvilket er grunden til, at det fungerer så godt som ingrediens i madlavning og bagning.
Havtorn har en helt særlig smag, der kan beskrives som syrlig, svesket og citrusagtig. Dens syrlige smag er, hvad der især gør den brugbar i madlavning. Den kan bruges som tilbehør til forskellige kødretter, f.eks. tilberedning af vildt eller laks. Det kan også bruges som en ingrediens i forskellige saucer, både søde og salte.
Udover sin smag og næringsværdi har havtorn også en fordelagtig tekstur i madlavning. Den kan f.eks. bruges til at lave forskellige typer syltetøj, kompotter eller havtorn sorbet og bærret har en naturlig fortykningskraft.
Når vi laver havtorn sorbet bliver bærrene taget ud til optøning, strøet med sukker og blendet i produktionen, hvorefter de blendede de bliver sorteret i en maskine, der sorterer kerner og skræl fra og laver en ren saft. Saften tilsættes vand og tørstoffer, som tilsammen bliver til en skarp og syrlig sorbet. Denne sorbet smager af præcis, hvad der er i den, og det er dejlige friske havtorn bær.
Den færdige blanding bliver hældt i is-maskinerne, hvor den bliver frosset ned og æltet til lækker cremet is.
Læs mere om den finurlige havtorn, samt hvordan vi laver sorbeten.
Få her også gode eksempler på, hvordan du kan bruge havtorn sorbeten i en lækker dessert. Vi har lavet 2 gode eksempler, hvor Havtorn sorbeten bl.a. bruges i en Panna Cotta, og så har vi lavet en lækker Pecan Pie, hvor den ligeledes benyttes.