Lundvej 8
7400 Herning
joachim@kastbergs.dk
+45 2980 5400
CVR: 34224161

Kastbergs gourmet is, sorbet og softice kan bestilles hos Dagrofa Food Service, AB Catering, BC Catering, Hørkram Foodservice og Dagrofa S-Engros.


Blog

15 lækre sommerdesserter

I dette indlæg vil vi komme lidt ind på de mange muligheder for at lave sommerdesserter og hvilke elementer, der skal til for at gøre sin sommerdessert lækker, forfriskende og appetitvækkende

 

Sommeren er den tid på året, hvor man vil slappe af og nyde nogle lækre søde sager. Der er ikke noget bedre end en skøn og forfriskende dessert på en varm sommerdag. Men hvad gør en god sommerdessert? Det er et spørgsmål, som mange kokke stiller sig selv, når de går i gang med at planlægge deres sommermenu. Heldigvis er der mange muligheder og mange lækre råvarer at vælge imellem til dine sommerdesserter som for eksempel jordbær, rabarber, stikkelsbær, hyldeblomst og meget andet lækkert. Men hvad gør sig egentlig gældende, når man skal lave en god sommerdessert og hvilke elementer er vigtige?

 

Hvad gør en god sommerdessert?

De rigtige ingredienser

De fleste sommerdesserter er lavet med frugt eller bær, som er lette og forfriskende – perfekt til sommervarmen. Sørg for at vælge frisk frugt eller bær, som er i sæson og derfor er bedst i kvalitet og smag. Du kan prøve at kombinere forskellige frugter og bær for at skabe en unik og spændende smagsoplevelse. Eksempler på lækre frugter, der kan gøre sig gældende i lækre sommerdesserter er jordbær (naturligvis), rabarber, hindbær, hyldeblomst samt nogle mere specielle bær som stikkelsbær og ribs, som kan vække nostalgiske minder for mange voksne, der måske har fået disse i forældres eller bedsteforældres haver. 

Præsentation

For det andet er præsentationen vigtig. En sommerdessert ser bedre ud, når den er farverig og indbydende. Brug forskellige farver og teksturer til at skabe en smuk præsentation. Du kan også dekorere desserten med friske bær eller blomster for at tilføje et ekstra touch af elegance.

Balance

For det tredje handler det om balancen mellem sødt og syrligt. Som tidligere nævnt er det vigtigt at vælge frugt eller bær, som er lette og forfriskende. Men du skal også sørge for at skabe en god balance mellem søde og syrlige smage. Du kan tilføje en smule sukker eller honning for at justere den søde smag, og lidt citrus eller syrlige bær for at give en syrlig smag.

Gør din dessert let og luftig

Sommerdesserter skal ikke være tunge og fyldige, da det kan føles for tungt i varmen. Prøv i stedet at bruge ingredienser, der gør din dessert let og luftig. Pisk eksempelvis flødeskum eller marengs, der kan tilføje en lækker konsistens og samtidig gøre desserten mere indbydende.

Forskellige teksturer

For det fjerde kan du eksperimentere med forskellige teksturer. Det er sjovt at spise fødevarer med forskellige teksturer. Prøv at tilføje noget knasende eller sprødt til din sommerdessert. Du kan bruge nødder, kiks, kandiseret frugt eller chokolade til at skabe en skøn tekstur kontrast.

Kreativitet

For det femte og sidste skal du huske på at være kreativ. En god sommerdessert behøver ikke at være traditionel. Prøv at eksperimentere med forskellige smage og teksturer for at skabe noget unikt og særligt. Der er ingen grænser for, hvad du kan opfinde – bare lad din fantasi løbe løbsk!

Vi har i samarbejde med udvalgte kunder lavet disse desserter, du kan bruge til din inspiration. Klik på dem, og lær endnu mere om dem.

 

Her får du 15 lækre sommerdesserter

Sten af græsk yoghurt med æble sorbet

I denne dessert bliver der virkelig arbejdet med præsentationen og forskellige teksturer, som hver især repræsenterer ting, man kan finde i skovbunden på en rask gåtur. Se bl.a. den super flotte sten af græsk yoghurt, samt alle de andre elementer man kan finde i denne dessert, der naturligvis serveres med Kastbergs Æble Sorbet. 

Citronfromage med stikkelsbær sorbet

Her er en sommerdessert med masser af syre og nostalgi, som er let og luftig, og besidder nogle forskellige teksturer, som er så interessant for smagsløgene. Citronfromagen er tæt på den perfekte dessert, da den besidder mange forskellige elementer som luftig syrlig, sød og frisk, og så leger den også som sagt med de forskellige teksturer. Læs mere om den i linket ovenfor. 

Hjemmelavet koldskål og hyldeblomst sorbet

Det bliver næsten ikke en mere klassisk sommerdessert  end koldskål, som virkelig er en lækker forfriskning på en varm sommerdag. I The Open Kitchens version af hjemmelavet koldskål er den serveret med friske jordbær for at inkorporere sæsonens råvarer, og så er den serveret med en quenelle af Kastbergs hyldeblomst sorbet, der med sin friskhed samt sødme og syrlighed giver et ekstra element til denne dessert.

Gulerodskage med appelsin sorbet

Her er det i høj grad guleroden der er i fokus, hvilket man også vil kunne se og læse, hvis man klikker sig ind på den flotte dessert. Der er mange elementer af gulerod i denne, eksempelvis gulerods parfait, gulerods kage, gulerodsgele og så er den jo naturligvis serveret med Kastbergs Appelsin Sorbet, der giver en dejlig friskhed og syre i denne dessert, der i høj grad også leger med den flotte præsentation og forskellige teksturer. 

Festlige balloner med hindbær sorbet

Denne dessert med festlige balloner af passionsfrugt sorbet og hindbær gele, samt forskellige andre elementer er virkelig spøjs og flot, og kan være perfekt til fejring i en festlig anledning. Den leger også lidt med sæsonens frugter og forskellige teksturer som krymmel, mousse, sorbet og gele, så der er mange elementer i spil. 

Vegansk jordbærdessert med jordbær sorbet

Denne veganske jordbærdessert er en rigtig lækker sommerdessert til veganeren. Vi har mange forskellige teksturer i gang her, og en balance mellem det sure og det søde. Bl.a. en jordbær og kokos tærte med ristet kokos, creme og vegansk chokolade. Naturligvis serveret med vores dejlige jordbær sorbet. 

Syltet melon med hyldeblomst sorbet

Den altid parfumerede hyldeblomst får her selskab af den syltede melon, som den leverer et elegant modspil til. To modsætninger i både smag og tekstur mødes. Selvom anretningen er simpel er den super flot. Lær mere om den. 

Sommer dessert med rabarber sorbet

Her er en sommerdessert med rabarberen i fokus. Her får du bl.a. bagt rabarber, rabarber biscotti og selvfølgelig rabarber sorbet fra Kastbergs. Den er let og forfriskende, bidrager med sommerens råvarer, har forskellige teksturer og en flot anretning. Lær mere om denne sommer dessert fra Michelin kronede Glücksburg Strandhotel. 

Koldskålscheesecake med Jordbær Sorbet

Koldskålscheesecake er virkelig lækkert og giver en lækker syrnet smag i sig selv. Hvis ikke en koldskålscheesecake var nok til at kalde det en sommerdessert, så bliver den altså også serveret med rabarber, friske jordbær, duftende urter og jordbær sorbet. Dette er virkelig en lækker dessert, som må og skal prøves. Den har en god balance mellem surt og sødt, den er flot og med diverse teksturer, ikke for tung og så er den ikke mindst kreativ. Den har rigtig meget godt kørende. 

Mousse med Jordbær Sorbet

Denne sommerdessert består af 3 gange mousse, vanilje, jordbær og chokolade mousse, og så serveres den naturligvis med jordbær sorbet, for at inkorporere en ren smag af dansk sommer i denne simple og lækre dessert. 

Créme Brûlèe med Rabarber Sorbet

Den klassiske franske Créme Brûlèe er ekstremt vellidt verden over, og kan laves og kombineres smagsmæssigt på mange forskellige måder, måske det er derfor, den er så populær. Den let tilpasses sommermenuen, bl.a. ved hjælp af Kastbergs meget rent smagende sorbeter, hvor jordbær, hyldeblomst og stikkelsbær alle ville være gode bud på at tilføje noget syre og en smag af sommer. Her har Knudhule Badehotel dog valgt den elegante smag af rabarber til at give denne sommerdessert noget kant med vores Rabarber Sorbet. 

Frysetørret rabarber med Rabarber Sorbet

Endnu en sommerdessert, der går rigtig meget op i rabarber. Her er det en dessert fra ‘A Hereford Beefstouw’, hvor de er gået all in på netop rabarberen med bl.a. frysetørret rabarber og rabarber creme, samt Kastbergs Rabarber Sorbet. Denne dessert er udviklet af Jakob Møller, der tidligere har været køkkenchef på Michelin restauranten Frederikshøj.


Youghurt jordbærkage med rabarber sorbet

Her får du den klassiske jordbærkage med et twist. Den er nemlig lavet med youghurt for også at give den et lidt mere syrligt element. Hvis man klikker på desserten kan man se, hvordan der rigtigt er blevet kælet for præsentationen og udseendet af denne dessert, og der er desuden rigtig mange spændende teksturer og farver i spil her. 

Rabarber tærte med vaniljeis

En flot og lækker rabarber tærte fra A Hereford Beefstouws gastronomiske chef Jakob Møller. Rabarber i flere former og størrelser findes her med rabarber tærte, curd og crumble, som giver forskellige konsistenser og nuancer af smagen. Denne gang er vaniljen bragt ind for at give et koldt, aromatisk og sødt modspil til den let syrlige dessert. 

Pavlova med hyldeblomst sorbet

Her får du en sommerdessert, hvor der virkelig bliver arbejdet med sommerens bær og smage samt eksperimenteret med forskellige konsistenser. En bund af porøs pavlova er en god modsætning til de fleste andre konsistenser. Derfor er denne sommerdessert også både knasende og luftig, og bliver altså serveret med både hindbær og hindbærkompot samt hyldeblomst sorbet, der tilsammen giver en let og frisk dessert. 

Vi har nu givet vores bud på en masse lækre sommerdesserter og samlet dem ét sted lige her, for at gøre det let for dig at finde inspiration til sommerens dessertkort. Vi har til dette fået hjælp af mange af vores kunder, der løbende leverer en masse flotte desserter, som du kan bruge lige til netop din inspiration. Vi har set de forskellige elementer, der gør sig gældende i en god sommerdessert blive brugt på en kreativ måde. Klik på de forskellige desserter og lær mere om dem. Du kan også se flere forskellige desserter med is her.